Oricât am încerca să ignorăm faptul că mediul în care lucrăm are un impact puternic asupra stării de spirit și a productivității noastre, ni se arată, din ce în ce mai des, cât de adevărat este acest lucru.
Dacă, spre exemplu, lucrăm în fiecare zi în spații întunecate și cu temperatură scăzută, șansele sunt foarte mari să fim deprimați. Inevitabil, scade atât productivitatea, cât și motivația. Cu cât ne simțim mai confortabil în spațiul de lucru, cu atât suntem mai fericiți, ne apreciem mai mult locul de muncă și avem performanțe mai bune.
Lumina
Lumina naturală nu poate fi înlocuită sută la sută de nimic – cea artificială însă, dacă este parte a unui design ambiental inteligent, poate compensa într-o mare masură. Spațiile întunecate de lucru au un efect negativ asupra noastră, din cauza scăderii nivelului de serotonină. De asemenea, prezența noastră în aceste spații poate produce și carențe de vitamina D, vitamină ce previne numeroase afecțiuni.
Temperatura
Temperatura reprezintă un alt factor cu o influență puternică asupra productivității noastre. De obicei, în spațiile mari de lucru, este aproape imposibil ca toți angajații să fie de acord cu aceeași temperatură. În ciuda acestui fapt, s-a descoperit că temperatura ideală este în jur de 23 de grade Celsius iar OSHA recomandă ca temperatură să se mențină undeva între 20 și 24 de grade Celsius.
Culorile
De cele mai multe ori, proprietarii birourilor aleg să vopsească pereții spațiilor în culori neutre, pentru ca amenajarea ulterioară sa fie mai facilă. Acest gen de culori pot induce emoții negative, urmate de efecte precum lipsa motivației. În mod involuntar, suntem dornici de a fi înconjurați de culoare, de plante, pentru a ne îmbunătăți sau păstra o stare pozitivă.
Sunetele
Majoritatea dintre noi preferă să lucreze într-un mediu mai puțin zgomotos dar există și câțiva ce își doresc un spațiu mai efervescent. Menținerea unui astfel de echilibru între cele două categorii de preferințe se poate face cu ajutorul delimitărilor spațiilor de lucru și echipamentele de tipul “noise-canceling”.
Toți acești factori, alături de o cultură organizațională pozitivă reprezintă elemente decisive în funcționarea optimă a unei organizații. Astfel, soluția Work Retreat, de Temporary Working & Living are un aport pozitiv în productivitatea celor care o experimentează. Spațiile moderne sunt delimitate pentru a susține atât focused work, cât și ședințe de brainstorming și se bucură de prezența luminii naturale și a culorilor atrăgătoare. De asemenea, oferă acces la toate facilitățile de care te bucuri în biroul clasic: servicii de office management, mobilier și spații pentru co-work sau ședințe și multe altele.
Te așteptăm și pe tine să experimentezi Work Retreat, ce sprijină remote work departe de centrele urbane aglomerate spre orașele mai mici ale țării. Work Retreat este un proiect Digital Nation.