Skip to main content

De-a lungul timpului, cercetătorii au studiat sursele de motivare și productivitate a angajatilor la locul de muncă. Cei care aleg sa lucreze în spații de coworking, sunt productivi in medie pana la 6, pe o scară de productivitate de 7 puncte. Un rezultat surprinzător chiar si pentru cercetători, tot mai curioși în legătură cu efectul spațiilor de acest tip. De ce aceste spații de lucru dedicate atât freelancerilor cât și companiilor sunt atât de eficiente și productive? Si care sunt, de fapt, avantajele acestora comparativ cu birourile tradiționale?

Garret L., Bacevice P. și Spreitzer G. au intervievat sute de angajați din Statele Unite ale Americii și au descoperit insight-uri valoroase.

Spațiile de coworking adaugă mai multă semnificație și valoare muncii

Profesionistii vin din diverse domenii sau companii. Prin colaborare, iau naștere proiecte mult mai creative. Competiția este pusă pe un loc inferior, primeaza colaborarea și autenticitatea. Oamenii nu se mai concentrează pe a-și construi un personaj în cadrul echipei, un work persona

Spațiile de coworking oferă flexibilitate, atât în utilizarea birourilor cât și a timpului

Datorită accesibilității spațiilor de coworking și a faptului că acestea sunt deschise o mare parte din zi, fiecare poate alege cum să își folosească timpul. Fie că vor să lucreze în prima jumătate de zi sau simt că sunt mai productivi în timpul serii, decizia este de partea lor. De asemenea, dacă prefera să se retragă într-un spațiu privat sau deopotrivă, la spațiile cu mese, o pot face în orice moment. Mai multe opțiuni, mai mult control și asumare, implicit productivitate.

Spațiile de coworking creeaza comunități

Networkingul este un avantaj important al soluțiilor de coworking versus work from home sau închirierea unui birou tradițional. Fiecare spațiu are propria personalitate, iar managerii fac tot posibilul să creeze o experiență unică, ce răspunde nevoilor membrilor. 

Te așteptăm și pe tine să experimentezi Work Retreat, soluția de Temporary Working & Living care sprijină remote work departe de centrele urbane aglomerate spre orașele mai mici ale țării. 

Work Retreat este un proiect Digital Nation.

Leave a Reply